Rólam

KI
VAGYOK
ÉS
HOL
KEZDTEM

FEDEZD FEL VELEM A FRANCIA CUKRÁSZAT VILÁGÁT

A mottóm,

MINDEN MEGTANULHATÓ!

Kitartás, türelem, szenvedély és egy csipetnyi őrület is kell hozzá, hiszen új dolgokat tanulni jó. Ha folyamatosan tanulunk az elménk friss marad, és egy újabb adag tudás lesz a miénk.
Én imádok tanulni, és a francia cukrászat számomra a tökéletes terep, hiszen számos alap technikán túl, rengeteg új dolgot tudok tanulni.

 

Nagy Violetta -cukrász

CSÖPPENJ BELE AZ ÉDES VILÁGOMBA!

Hét éve estem szerelembe a cukrászattal. A kezdetek mondhatom nehezek voltak, fogalmam nem volt semmiről. Tényleg, komolyan mondom, semmiről. A kisfiam szülinapi tortája előtt álltam, hogy szeretném én elkészíteni, hiszen ez az első, ez nagy nap! Minden tudás nélkül tortát sütni, izgalmas kihívás volt. Sikerült összeraknom a tortát. És ott abban a pillanatban elindult valami féktelen kíváncsiság, hogy mindent megtudjak ami a tortákkal, piskótákkal, krémekkel, díszítéssel kapcsolatos.
Számos piskótán túl, eljött a kísérletezés ideje is ami nagyjából négy éve kezdődött. Mára meg vannak a kedvenc piskóta- saját piskóta receptjeim- ami pontosan oylan amit mi szeretünk. Szaftosak, puhák élmény beleharapni.
A krémeknél is indult kísérletezés viszont az csak mostanában indult el. Nem véletlen, hiszen kellett az a technikai tudás ami nélkül esélytelen lett volna a kísérletezés.

CUKRÁSZ LETTEM

Számos küldöldi online tanfolyam elvégzése után bátrabban álltam neki a torták készítésének. Itthon is elmentem jó pár tanfolyamra, hogy a tudásomat bővítsem. Az esztétikai érzékemet tovább fejlesszem.

2017-ben elvégeztem a cukrász tanfolyamot. Hivatalosan is CUKRÁSZ lettem.

Nem volt tervben a szakmában elhelyezkedés, de már akkor vonzott a tanítás online formája. Igaz ez a képzés mivel felnőtteknek szól, kicsit olyan volt mintha átrohantunk volna a cukrász könyvön. Ami nem is baj, hiszen ez is olyan mint a vezetés, kapsz alapokat aztán igyekezz egyedül megoldani a további helyzeteket. A könyvünket szerettem, hiszen számos klasszikus -sőt szinte csak klasszikus-recept található benne, ami kellő inspirációt ad az újragondolásokhoz. A könyv ALAPOKAT, alaptudást ad ami nékül nem létezne semmilyen desszert.

A NAGY VÁLTOZÁSOK

2017-ben elköltöztünk a belvárosból egy csodaszép otthonba. Ahol
durván fél évig nem volt konyhám. Nagyon rossz érzés volt, hogy sütnék
de nem tudok hol. Aztán elkészült a konyhám. Ebben a pillanatban
elindult valami bennem ismét. A kényszerpihenő jót tett, hiszen egy
egészen új irányt vettem a cukrászatban. A torták már nem vonzottak. A
francia cukrászat viszont igen.

2018-ban az
IDESÜSS
sátrában süthettem. Ez egy olyan életreszóló élmény volt ami
beégett a retinámba. Találkozhattam a példaképemmel és tanulhattam is
tőle. A verseny során valami olyan történt velem amit máig nem értek. Ez
volt az utolsó csepp a pohárban. És a szó legjobb értelmében véve.
Valami megváltozott, nagyon megváltozott. Nem tudom, hogy az a tudás
akkor és ott érett meg, vagy a sok dícséret segített át azon a ponton
ahol álltam. Meglódultam a tányérdesszertek felé. Olyan bizalmat
fektettek belém a verseny során a zsűri tagjai, a műsorvezetők, hogy
ebből a mai napig táplálkozom.

Az utam, ahogy
visszanézek folyamatos tanulással és kísérletezéssel telt. Most találom
meg az én utamat, az én stílusomat az én ízjegyeimet. Nem hétköznapi
ízek ezek, sós, borsos karamell, rózsaborsos málna mousse, bazsalikomos
lime-os krém, orgona krém….és sorolhatnám még.


A 2019-es év még hozott nekem valamit. A teljesen önálló gondolkodást technikákról. Eddig is szerettem egyedül gondolkodni, mit hogyan lehet megoldani, de ez az év egy áttörés számomra. Meglátok egy desszertet, egy tortát és némi gondolkodás után el tudom készíteni. Ehhez kell a szakmai, technikai tudás.



NAGYSZERŰ RECEPTEK. GYORS TANULÁS.

MIT KAPSZ HA ITT TANULSZ?

Rengeteg izgalmas receptet és technikát!
Mindent megtanulhatsz a receptjeimen keresztül, mousse, bonbon, macaron, szelet, torta és a mentes desszerteket is.  Különleges technikákat, izgalmas alapnyagokat ismersz meg.

KÖNNYEN KÖVETHETŐ RECEPTEK

A receptjeimet időrendi sorrendben írtam meg, minden egymás után következik, így biztos a siker.

ÚJ ALAPNYAGOK MEGISMERÉSE

Számos új , izgalmas alapanyagot mutatok meg neked a receptjeimben.

ÚJ tECHNIKÁK

Új technikákat és technológiákat ismersz meg.

SEGÍTSÉG

Ha elkakadsz egy új technikánál, írj nekem és segítek. Írd meg a problémádat és készítsük el együtt a desszertedet.

TANFOLYAMOK

Válassz az online tanfoylamok közül, videós tananyaggal.

E-BOOK

Számtalan e-book áll rendelkezésedre már. Szinte midnen témában. Van amelyik recepteket tartalmaz, és van amelyik szaktudást ad számodra.

ISMERJ MEG ENGEM

Nagy Violetta

Imádok sütni és ALKOTNI!
Ez az életem egyik nagyon fontos pontja.
Egyedül nevelem autista kisfiamat, így olyan munkát kellett választanom, ami rugalmas időbeosztással bír, amivel el tudom tartani magunkat, amivel a fejlesztések igen drága költségeit elő tudom teremteni.
Nem bánom, hogy kissé bezárult a világ és csak az online térben dolgozom.
2 oldalt működtetek, ez az egyik a másik pedig a tortaiskola.hu.