
Puncs szelet

A PUNCS szelet -receptem-közkincs-
Nagyon gyors, leszámítva, hogy hagyni kell állni, de maga a készítés villám
20X30-as és 30X40-es tepsik.
Tészta:
500 g liszt
200 g vaj
2 db tojás-L méretű
6 g sütőpor
150 g porcukor
4 evőkanál tej
A sütőt melegítsük elő 180 fokra, alsó-felső sütés.
A tészta hozzávalóit gyúrjuk össze és osszuk 2 részre, majd az egyik felet még 2 részre. Így 2 kisebb és 1 nagyobb tésztát kapunk. A nagyobb tészta lesz a töltelék.
A tésztát nyújtsuk ki, az első lappal kezdjünk, a kisebbekkel, és tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe. Elég puha a tészta, óvatosan bánjunk vele.
Tekerjük fel a sodrófára, így emelejük át a tepsibe. Süssük meg 10-12 perc alatt. Éppen kapjon egy kis színt és kész is. Süssük meg a második vékonyabb lapot is.
Végül a nagy lap következik, én azt egy nagyobb tespiben sütöttem meg, 30X40 cm -es tepsibe tettem a nagy tésztát, és kb 20 perc alatt meg is sült.
Hűtsük ki a lapokat teljesen.
TÖLTELÉK:
420 g barack lekvár
100 g kristálycukor
70 g víz
6 g rum
100 g darált dió
pici piros ételfesték
Keverjünk össze mindent egy lábosban és forraljuk fel.

Morzsoljuk el a nagy tészta lapot, de hagyjunk benne nagyobb darabkákat is. A szirupba keverjük bele.

Az első lapot tegyük a tepsibe és kenjük meg a töltelékkel.Tegyük rá a másik lapot.Sütőpapírral fedjük le és tegyünk rá nehezéket, én egy másik kerámia tepsit használtam. Hagyjuk legalább 1 órát így a hűtőben állni.
MÁZ:
275 g porcukor
4 ek málna gyümölcsszörp
Mindent keverjünk el.

A süteményt szedjük ki a tepsiből, vágjuk le a széleit. Öntsük le a mázzal.Hagyjuk állni 30-40 percet és már szeletelhető is, éles, bevizesített késsel.