2021.01.04. By Via 0

Narnacsos, csokoládés kuglóf

RECEPT: -nagy méretű kuglóf formához

Kezdjük a sütő előmelegítésével, 160 fok, alsó-felső állás.

380 g vaj
280 g barna cukor
8 g vaníliás cukor
nagy csipet só
250 g tojás
450 g liszt
nagy csipet fahéj
nagy csipet őrölt gyömbér
csipet őrölt szerecsendió
1 csomag sütőpor
4 db nagy naracs leve és reszelt héja
200 g csokoládé csepp

A vajat, barna cukrot, vaníliás cukrot és a sót kekszlapáttal habosítsuk ki.

A lisztet, fahéjat, gyömbért, szerecsendiót és sütőport szitáljuk össze.

A tojásokat egyesével adjuk az alaphoz és mindegyikkel keverjük simára.A narancsok héját reszeljük le és a levüket facsarjuk ki egy tálkába.

A narancslé harmadát adjuk az alaphoz, keverjük el, majd a liszt harmada, keverjük el. Így dolgozzunk míg van alapanyag.

Forgassuk bele a csoki cseppeket. A formát formaelválasztóval fújjuk ki és a masszát tegyük bele. Simítsuk el.Tegyük sütőbe 70 percre. Hagyjuk a formában 20-30 percet hűlni és borítsuk ki.

Eral grey teás máz:

150 g porcukor
1 db eral grey tea filter
50 g forró víz
1/2 citrom leve

A teát készítsük el, a vizet forraljuk fel, tegyük bele a filtert és áztassuk 5 percet.

Adjuk a porcukorhoz és keverjük el alaposan. Adjuk hozzá a citrom levét.

A teljesen kihűlt kuglófot csorgassuk meg vele.

Kandírozott, csokoládéba mártott narancshéjjal díszítettem.