
Csokoládés kuglóf

Csokoládé cseppes kuglóf RECEPT
Letaszítottam a 4 betűs multi bolti kuglófját a trónról
Karácsonyra készítettem egy narancsos, fűszeres változatot, és elfogyott. B@szki, elfogyott A kölyök nyüstölt, hogy készítsek egy másikat, mert ahogy Ő mondta:” Anya, ez isteni”Nos, én ennek nem is tudtam ellenállni, na meg nem is akartam .
Ez az a kuglóf, amit bármikor meg fogok sütni, mert :-baromi gyorsan össze lehet állítani a tésztát-nagyon finom-3-5 napig is eláll, már ha nem fogy el -az sem árt neki, ha a sütőpor kiamrad
RECEPT: -nagy méretű kuglóf formához
Kezdjük a sütő előmelegítésével, 160 fok, alsó-felső állás.
380 g vaj
280 g barna cukor
8 g vaníliás cukor
nagy csipet só
250 g tojás
435 g liszt
15 g kakaópor
nagy csipet fahéj
1 csomag sütőpor
4 db nagy naracs leve és reszelt héja
200 g csokoládé csepp
A vajat, barna cukrot, vaníliás cukrot és a sót kekszlapáttal habosítsuk ki.
A lisztet, kakaóport, fahéjat, sütőport szitáljuk össze.
A tojásokat egyesével adjuk az alaphoz és mindegyikkel keverjük simára.A narancsok héját reszeljük le és a levüket facsarjuk ki egy tálkába.
A narancslé harmadát adjuk az alaphoz, keverjük el, majd a liszt harmada, keverjük el. Így dolgozzunk míg van alapanyag.
Forgassuk bele a csoki cseppeket. A formát formaelválasztóval fújjuk ki és a masszát tegyük bele. Simítsuk el.Tegyük sütőbe 70 percre. Hagyjuk a formában 20-30 percet hűlni és borítsuk ki. Most csak porcukorral szórtam meg. #tortaiskola#kuglof#k#kuglofrecept