
Babecki

RECEPT:


HV:
100 g vaj
120 g porcukor
64 g tojás
182 g kókusz tejszín
275 g liszt / BL55/
4 g fahéj
4 g sütőpor
2 g mozsárban megtört ánizs
Elkészítés:-
– Melegítsük elő a sütőt 180 fokra, alsó-felső állásban.
– – A vajat és a porcukrot habosítsuk ki.
– – Adjuk hozzá a tojást, keverjük el.
– – A száraz hozzávalókat keverjük össze, liszt, fahéj, sütőpor, ánizs.-
– Adjuk hozzá a vajas alaphoz a kókusz tejszín felét, keverjük át.-
– Adjuk hozzá a száraz alapanygok felét, keverjük át.-
– Adjuk hozzá a nedves alap maradékát, keverjük át.-
– Adjuk hozzá a száraz anyagok maradékát.-
– A formát fújjuk ki formaelválasztóval.-
– Töltsük habzsákba a tésztát és töltsük formába.Szilikon formát használtam, bátran más mintás formába is tölthetjük, én nem találtam meg a mini kuglóf formámat. –
– Süssük készre 20-30 perc alatt.
