
Mallorca bread, fahéjasan

Egy isteni, puha kalács, ami a készítési technikának köszönhető ezt a meseszép külsőt.
Ami szuper hír, hogy nem kell dagasztani, csak elkevrjük a tésztát, pihentetjük, nyújtjuk, tekerjük…..
Elkészítési idő:
2-3 óra
Eszközlista:
- szilikon saptula
- 20X30 cm tepsi
- ecset
- sodró
- pizzavágó
- formaelválasztó spray
Hozzávalók:
- 3 g szárított élesztő
- 60 g meleg víz
- 100 g tej
- 60 g porcukor
- 60 g (1) vaj
- 20 g tojássárgája
- 240 g liszt
- 30 g (2) olvasztott vaj
- 1 g őrölt fahéj
Elkészítés.
A vizet melegítsük meg és adjuk hozzá az élesztőt. Futtassuk fel. Én a mikróban szoktam hagyni, mert ott meleg van.
Végig szilikon spatulával fogunk dolgozni.
A tejet, porcukrot keverjük el. A (1) vajat olvasszuk meg, adjuk hozzá., keverjük el.
A tojássárgáját is adjuk hozzá és keverjük el.
Az élesztős vizet is adjuk hozzá, keverjük el.
Végül a lisztet is adjuk hozzá. Ragacsos, furcsa állagú tésztát kapunk, de nem gond. Tegyük a sütőbe keleszteni, nedves kelesztéssel 40 percre.
Lisztezett munkalapon ngyúrjuk át, így minden levegőt kinyomunk a tésztából, könnyedén lesz nyújtható.
Nyújtsuk 2-3 mm vékonyra. Kenjük meg az (2) olvasztott vajjal és szórjuk meg fahéjjal bőségesen.
Pizzavágóval vágjunk 3 cm-es csíkokat. Tekerjük fel szorosan és tegyük formaelválasztóval kifújt tepsibe.
Tegyük be ismét kelni, nedves kelesztésre, 40 percre.
Ha lejárt az idő, a sütőt melegítsük fel 180 fokra, alsó-felső állásban és süssük készre 30-40 perc alatt.
Még melegen szórjuk meg porcukorral.
