
6lapos

Az egyik kedvencünk. Igaz várni kell rá, mert állnia kell, de megéri minden percét.
Tészta:
250 g liszt
40 g mangalicazsír
50 g porcukor
7 g sütőpor
100 g tej -változhat a liszt minőségétől függően
Elkészítés:
200 fokra, alsó-felső állásba melegítsük elő a sütőt.
A lisztet, zsírt, porcukrot és sütőport morzsoljuk össze. Adjuk hozzá a tejet és gyúrjunk tésztát.
Ruganyos, sima tésztát kell kapnunk.
Osszuk 6 egyenlő részre.Lisztezett munkalapon nyújtsuk 1 mm vékonyra. A tepsi hátán süssük világosra, 3-4 perc.
Krém:
500 g tej
100 g kristálycukor
pici vanília
9 g kakaópor
60 g lisz
t60 g vaj
A tejet forraljuk fel.
A kristálycukrot, vaníliát, kakaóport és a lisztet keverjük el.
Öntsük rá a forró tejet, keverjük el és tegyük vissza az edénybe.
Forraljuk fel és sűrítsük be.Adjuk hozzá a vajat, keverjük el.
Tegyük hűtőbe 1 órára, így gyorsabban hűl.
Állítsuk össze. A lapokat kenjük meg a krémmel, tegyük hűtőbe legalább 12 órára.
Nagyon finom
Jó sütést
Via
