2020.09.26. By Via 0

6lapos

Az egyik kedvencünk. Igaz várni kell rá, mert állnia kell, de megéri minden percét.

Tészta:

250 g liszt

40 g mangalicazsír

50 g porcukor

7 g sütőpor

100 g tej -változhat a liszt minőségétől függően

Elkészítés:

200 fokra, alsó-felső állásba melegítsük elő a sütőt.

A lisztet, zsírt, porcukrot és sütőport morzsoljuk össze. Adjuk hozzá a tejet és gyúrjunk tésztát.

Ruganyos, sima tésztát kell kapnunk.

Osszuk 6 egyenlő részre.Lisztezett munkalapon nyújtsuk 1 mm vékonyra. A tepsi hátán süssük világosra, 3-4 perc.

Krém:

500 g tej

100 g kristálycukor

pici vanília

9 g kakaópor

60 g lisz

t60 g vaj

A tejet forraljuk fel.

A kristálycukrot, vaníliát, kakaóport és a lisztet keverjük el.
Öntsük rá a forró tejet, keverjük el és tegyük vissza az edénybe.

Forraljuk fel és sűrítsük be.Adjuk hozzá a vajat, keverjük el.

Tegyük hűtőbe 1 órára, így gyorsabban hűl.

Állítsuk össze. A lapokat kenjük meg a krémmel, tegyük hűtőbe legalább 12 órára.

Nagyon finom ❤

Jó sütést

Via