
2020.08.07.
Diós, csokoládés keksz

Nagyon könnyű elkészíteni. Készülhet dióval, mandulával, csokoládéval vagy csak simán.
Hv: 29 db kekszhez
100 g puha vaj
100 g kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
40 g porcukor
1 citrom reszelt héja
1 db tojás / 60 g/
150 g liszt
Csipet só
Csipet sütőpor
100 g dió / darálva/
100 g étcsokoládé csepp
Elkészítés.
- A vajat a cukrokkal, citrom héjával keverjük el. A tojást adjuk hozzá és vetessük fel.
- A lisztet, sót és sütőport keverjük el, majd adjuk hozzá az alaphoz.
Végül a dió és csokoládé is belekerül. Keverjük el, egynemű masszát kell kapnunk. - Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, alsó-felső állásban.
- A tésztából készítsünk kis gombócokat. Végül nyomkodjuk el az ujjainkkal.
- Tegyük sütőbe es süssük 10-13 percig, aranybarnára.
- Hagyjuk kihűlni.
Ropogós, nagyon finom keksz.
