2020.08.07. By Via 0

Diós, csokoládés keksz

Nagyon könnyű elkészíteni. Készülhet dióval, mandulával, csokoládéval vagy csak simán.

Hv: 29 db kekszhez


100 g puha vaj
100 g kristálycukor
1 cs vaníliás cukor
40 g porcukor
1 citrom reszelt héja
1 db tojás / 60 g/
150 g liszt
Csipet só
Csipet sütőpor
100 g dió / darálva/
100 g étcsokoládé csepp

Elkészítés.

  1. A vajat a cukrokkal, citrom héjával keverjük el. A tojást adjuk hozzá és vetessük fel.
  2. A lisztet, sót és sütőport keverjük el, majd adjuk hozzá az alaphoz.
    Végül a dió és csokoládé is belekerül. Keverjük el, egynemű masszát kell kapnunk.
  3. Melegítsük elő a sütőt 190 fokra, alsó-felső állásban.
  4. A tésztából készítsünk kis gombócokat. Végül nyomkodjuk el az ujjainkkal.
  5. Tegyük sütőbe es süssük 10-13 percig, aranybarnára.
  6. Hagyjuk kihűlni.
    Ropogós, nagyon finom keksz.