2020.07.07. By Via 0

Cseresznyés pite

Az elronthatatlan, gyorsan elkészülő és még gyorsabban elfogyó PITE.
Szaftos, puha, savanykás, nagyon finom.
Igazi vasárnapi uzsonna.

Eszközlista:

egy nagy tepsi /sütő saját tepsije

Elkészítési idő: 1-2 óra

Hozzávalók:

  • 300 g liszt
  • 100 g kristálycukor
  • 140 g tojás
  • csipet só
  • 10 g sütőpor
  • 70 g görög joghurt
  • 250 g olvasztott vaj
  • 1-2 lime héja /lime méretétől függően/
  • 3-400 g friss cseresznye
  • őrölt fahéj ízlés szerint
  • 30 g vaníliás cukor
  • 1 lime héja és leve

Elkészítés

  • A cseresznyét magozzuk ki.
  • A fahéjat és a vaníliás cukrot keverjük el.
  • A cseresznyére öntsük rá a cukros keveréket.
  • A lime reszelt héját és levét is adjuk hozzá.
  • Forgassuk össze és hagyjuk pihenni, amíg a tészta elkészül.
  • A sütőt melegítsük elő 180 fokra, alsó-felső állásban.
  • A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
  • Az összes hozzávalót keverjük össze.
  • Öntsük a tepsibe.
  • Szórjuk meg a cseresznyével.
  • 180 fokon, légkeverésen 20-25 perc alatt megsütjük.