
2020.07.07.
Cseresznyés pite

Az elronthatatlan, gyorsan elkészülő és még gyorsabban elfogyó PITE.
Szaftos, puha, savanykás, nagyon finom.
Igazi vasárnapi uzsonna.
Eszközlista:
egy nagy tepsi /sütő saját tepsije
Elkészítési idő: 1-2 óra
Hozzávalók:
- 300 g liszt
- 100 g kristálycukor
- 140 g tojás
- csipet só
- 10 g sütőpor
- 70 g görög joghurt
- 250 g olvasztott vaj
- 1-2 lime héja /lime méretétől függően/
- 3-400 g friss cseresznye
- őrölt fahéj ízlés szerint
- 30 g vaníliás cukor
- 1 lime héja és leve
Elkészítés
- A cseresznyét magozzuk ki.
- A fahéjat és a vaníliás cukrot keverjük el.
- A cseresznyére öntsük rá a cukros keveréket.
- A lime reszelt héját és levét is adjuk hozzá.
- Forgassuk össze és hagyjuk pihenni, amíg a tészta elkészül.
- A sütőt melegítsük elő 180 fokra, alsó-felső állásban.
- A tepsit béleljük ki sütőpapírral.
- Az összes hozzávalót keverjük össze.
- Öntsük a tepsibe.
- Szórjuk meg a cseresznyével.
- 180 fokon, légkeverésen 20-25 perc alatt megsütjük.
